Ga naar de inhoud

geen rapportfabriek

Als advies niet bevalt, is het eenvoudig om een ander advies te bestellen. Maar vaak is het al in een keer raak. Het adviesrapport bevestigt de wens van de opdrachtgever, laat mooie ranglijstposities zien en biedt a la carte “wetenschappelijk onderbouwde” argumenten voor het bestaande plan. Daarna verdwijnt het snel in een la.

Wie betaalt bepaalt. Slechts zelden bevat een besteld rapport een dringend advies om te stoppen met een voorgenomen plan. Terwijl een kritische blik nu juist het enige is waarvoor een goede leider te rade gaat bij buitenstaanders.
Wie uiteindelijk niet kiest voor de in het rapport aanbevolen koers, heeft wel meegewerkt aan de vorming van een dossier dat later nog tegen hem kan worden gebruikt. Ook daarom verdwijnen de meeste rapporten in een diepe la. Ondanks het goedkeuringsstempel van een duur bureau.

7A is geen rapportfabriek. 7A verkent de context en geeft een-op-een inzichten waarmee u zelf uw keuzes kunt maken en onderbouwen. Dan heeft u geen rapport, met of zonder stempeltje, meer nodig. Rapporteren kunt u zelf. Zodra u weet waarom u kiest. Vraag 7A om te helpen kiezen.